Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013

# 1η μέρα εκπτώσεων


                  


{Οι εκπτώσεις εκτός από μεγάλη πτώση τιμών, σηματοδοτούν και πτώσεις, Πτώσεις παπουτσιών στο έδαφος, πτώσεις  του προσωπικού από κόπωση (μεταφορικά) και λόγω των υποδημάτων στο έδαφος (κυριολεκτικά).

Ήταν μια πολύ δύσκολη πρώτη εβδομάδα εκπτώσεων. Ρεπό δεν πήρε κανείς αυτήν την εβδομάδα. Οπότε η όποια ανάπαυση παρέμεινε όνειρο απατηλό.
Για μένα ήταν πρώτη φορά που ζω γυναίκες πάνω στον πανικό των εκπτώσεων μιας και το προηγούμενο κατάστημα στο οποίο εργαζόμουν ήταν outlet.
Ένιωθα πως θα ήταν μοναδική εμπειρία, αλλά δε φανταζόμουν σε ποιο βαθμό.
Κάθε μέρα συμπλήρωνα 10 ώρες δουλειάς και τις περισσότερες φορές δεν υπήρχε χρόνος για διάλειμμα. Κύματα- κύματα γυναικών εισβάλανε στο κατάστημα λες και κάποιο πούλμαν τις άφησε απ’ έξω με ρητή εντολή να ψωνίσουν  μονάχα από εμάς.

Ανακάλυψα πολλά αυτήν την εβδομάδα φίλη, από το πώς να γίνεται να είσαι όρθια 10 ώρες και να χεις φάει 2 κριτσίνια και 1 γιαούρτι μέχρι πως γίνεται  να συνεννοηθείς με 4 τουρίστριες που παίζουν μπάσκετ στην Ουκρανία και δεν ξέρουν ούτε Αγγλικά.

Έμαθα και τον ρόλο της Ελληνίδας μάνας στα ψώνια που μπορεί να μην κυνηγάει την κόρη της με τη ζακέτα στο κατάστημα, αλλά σου κάνει 100 νοήματα να την πείσεις να μην πάρει αυτό το-πως-περπατάτε-εκει-πάνω-βρε-παιδιά.

Εξυπηρέτησα και φίλες από την Κύπρο και λάτρεψα να ακούω αυτήν την γλυκιά τραγουδιστή προφορά τους. Αυτές που μου καναν μεγαλύτερη εντύπωση ήταν 3 Κύπριες αδερφές που βρίσκονταν εν όψει μπάτσελορ και έψαχναν παπούτσια. Μπορεί να χρειαστηκε να ασχοληθούν 3 ατομα για να τις εξυπηρετήσουμε, μπορεί επίσης να κάθισαν στο κατάστημα 4μιση ώρες για να αγοράσουν συνολικά 8 ζευγάρια πέδιλα και γόβες (δηλαδή 1 ζευγάρι το μισάωρο), αλλά ενημερώθηκα από το ποιο είναι το τραγούδι του γάμου, τι εσώρουχα θα φορέσει, μέχρι και ποιον στριπερ έκπληξη θα της πηγαίναν το βράδυ.
Στα χέρια τους είχαν ένα διακριτικό βραχιολάκι που έγραφε το όνομα της νύφης και την ημερομηνία, ενώ στην τσάντες τους είχαν κρυμμένα μπλουζάκια που έγραφαν “ bye-bye  Evelyn”.

Συνεβησαν κι άλλα πολλά την πρώτη μέρα των εκπτώσεων, με αποκορύφωμα την πτώση μου στα σκαλιά από –δεν-το-ήθελα-λάθος κίνηση εν δυνάμει πελάτισσας που δοκίμαζε σανδάλια.  #erxetai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου