Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

Ας μιλήσουμε για χρώματα…


Η αλήθεια είναι πως έχεις να διαβάσεις νέα μου από την 1η μέρα των εκπτώσεων. Ναι, εκείνη την φοβερή μέρα που ήμουν στο κατάστημα από τις 9 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα.  Εκείνη τη μέρα που έμαθα πως η υπομονή είναι το παν όταν έχεις να κάνεις με γυναίκες που ακούν τη λέξη «προσφορά» και ξεχύνονται πάνω σου για να μην ακούσουν τη  λέξη «τελείωσε».
Ανάμεσα στις δύσκολες αποπνικτικές μέρες από κόσμο και ζέστη στο μαγαζί, κατέληξα στο συμπέρασμα πως τα χρώματα είναι ότι πιο υποκειμενικό υπάρχει αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.
Μέχρι χτες νόμιζα πως κάθε χρώμα έχει συγκεκριμένη ονομασία και πως ακόμα και οι αποχρώσεις δεν είναι αυθαίρετες.
Πριν αρχίσω να περιγράφω την αχρωματοψία, την αδυναμία να ξεχωρίσουν το μπεζ από το κάμελ και το λευκό από το μπεζ, θέλω να σου πω για μια  φίλη μου που μπερδεύει τα χρώματα.
Όταν γνώρισα την Άννα πέρσυ το καλοκαίρι φορούσε μια τέλεια βεραμάν παντελόνα που έπεφτε όμορφα πάνω στη ψιλόλιγνη  σιλουέτα της. Μόλις συστηθήκαμε και μετά το δεύτερο κοκτειλ μου αποκάλυψε πως όταν πήγε να αγοράσει παντελόνα από το κατάστημα που ψωνίζει, η πωλήτρια έγινε έξαλλη. Ο λόγος ήταν πως  η Άννα δεν είχε ιδέα ποιο χρώμα είναι το βεραμάν και όταν η πωλήτρια της πρότεινε βεραμάν παντελόνα, έσπευσε να τη ρωτήσει σε ποιο χρώμα αναφερόταν.
Δεν ξέρω πως λειτουργούν οι πωλήτριες στις άλλες πόλεις, αλλά εγώ θα εκτιμούσα δεόντως όποια εν δυνάμει πελάτισσα με ρωτούσε για την ύπαρξη-περιγραφή οποιουδήποτε χρώματος από το να ακούω παραποιημένες περιγραφές τους.
Το πρόβλημα με τις γυναίκες όταν  μπαίνουν να ψωνίσουν δεν είναι  ότι δε γνωρίζουν ποιο χρώμα έχουν μπροστά τους αλλά  ότι μιλάνε έχοντας απλά κάποιο χρώμα στη φαντασία τους.
Αυτό άλλωστε είναι ξεκάθαρο από τον τρόπο που περιγράφουν το παπούτσι που είδαν στη βιτρίνα. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε γυναίκα που να μου χει δώσει σαφή περιγραφή υποδήματος χωρίς να υπόκειται σε δημιούργημα της φαντασίας της.
Κάπως έτσι φτάνουμε και στην κουραστικά ανυπόφορη στιγμή που η πελάτισσα σε ρωτά αν  το παπούτσι που δοκιμάζει υπάρχει και σ άλλα χρώματα εκτός απ το χρώμα που βλέπει. Όχιιιιιιιιιι μάτια μου εν έτει 2013 εν καιρώ κρίσης ακόμα και το πιο chic κατάστημα που δεν κυνηγά τον πελάτη με το δίκανο, έχει όλα του τα δείγματα μπροστά στα μάτια σου.
Γι αυτό αν πρέπει να αποκομίσεις κάτι σήμερα φίλη από το μπλογκ μου είναι πως ως πωλήτρια και ως happy feet δεν κρατάω μυστικά.  Και πριν κλείσω το καθυστερημένο αυτό το ποστ θέλω να σου αποκαλύψω κάτι ακόμα « Τα δείγματα στη βιτρίνα δεν είναι ποτέ κρυμμένα νούμερα που η κρουέλα πωλήτρια δεν σκέφτηκε να σ’ ενημερώσει πως υπάρχουν». #sunnexizetai…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου