Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

From hired to fired...

Κανονικά αυτό το post θα μπορούσε να χε τίτλο "από την πρόσληψη ως την απόλυση 300000000 γιατί δρόμος" , αλλά δεν έχω χρόνο ν' αναλωθώ με τόσο βαθυστόχαστες σκέψεις. Ο λόγος που αποφάσισα να γράψω σήμερα, είναι γιατί νιώθω άσχημα που τόσον καιρό δε σου χω πει την αλήθεια. Δυστυχώς δεν είμαι πλέον η happy feet, δηλαδή είμαι απλά δεν εργάζομαι για λογαριασμό του συγκεκριμένου καταστήματος.  Αυτός είναι και ο λόγος που οι ιστορίες φρίκης, νεύρων και γέλιου με πελάτες αραίωσαν σημαντικά. Όχι πως δεν έχω πλούσιο back up υλικό να σου διηγούμαι, αλλά  ξέρεις καλά πως όταν νιώθεις άσχημα για κάτι, προσπαθείς να μη μιλάς γι αυτό. Είναι ένας ανορθόδοξος τρόπος να ξεπερνάς ότι σε απασχολεί. Προσωπικά το αποκαλώ "η μέθοδος του ύπνου". Κοιμίζω δηλαδή το πρόβλημά μου και το ξυπνάω, μόνο όταν  είμαι σε θέση να το αντιμετωπίσω.

Σήμερα λοιπόν, είναι μια τέτοια μέρα. Ξέθαψα την (χωρίς λόγο και αιτία)απόλυσή μου από το κατάστημα γυναικείων υποδημάτων που εργαζόμουν και στην ανακοινώνω. Έζησα πολλά εκεί μέσα 2 μήνες και έμαθα ακόμα περισσότερα. 'Έφτασα τον εαυτό μου από τα όρια της σωματικής κούρασης (δουλεύοντας 10ωρα με 10 λεπτά διάλειμμα) μέχρι τα όρια της ψυχολογικής (περίοδος εκπτώσεων, τα πάντα 10 ευρώ). Έμαθα να συνυπάρχω με συναδέλφους που σου χαμογελάνε από μπροστά και πριν γυρίσεις την πλάτη σου έχουν βγάλει χασαπομάχαιρο μεγαλύτερο από το μπόι τους, αλλά βρήκα και έναν άνθρωπο που μ' έκανε να πηγαίνω κάθε μέρα στη δουλειά με χαμόγελο. Ήταν η μοναδική συνάδελφος που συμπάθησα,, επικοινώνησα, έμαθα πράγματα από την τεράστια πείρα της και την διάθεσή της να με βοηθήσει. Τώρα πια έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Είναι φίλη μου.

Η ανακοίνωση της απόλυσής μου, ακούστηκε σαν κρύο ανέκδοτο έπειτα από 10 ώρες δουλειάς και χωρίς να υπάρξει φασαρία, επίπληξη, προειδοποίηση ή κάτι  άλλο που να με προϊδεάσει πως έρχεται μπόρα. Δεν έχω λόγια να περιγράψω το πως αισθάνθηκα γιατί απλά "ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ". Την αγαπούσα μωρέ τη δουλειά μου δεν το αρνούμαι, αλλά αν έμαθα κάτι εκεί μέσα στο χάος της αχαριστίας και τη γλίτσα της κλίκας είναι πως "Καμιά φορά δεν έχει σημασία τί χάνεις, αλλά τί καταφέρνεις να κρατήσεις ακέραιο". Και όσο για το τελευταίο, μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως μπορεί να μη φοράω καρτελάκι με το όνομά μου, αλλά είμαι η ίδια happy feet που ήμουν και πριν γίνω πωλήτρια. Είμαι η happy feet που παιρνε το βασικό (χωρίς να πληρώνεται υπερωρίες, τη στιγμή που όλοι έπαιρναν 200 ευρώ επιπλέον).

Και αν θες να μάθεις φίλη είμαι πιο κερδισμένη απ' όλους. Γιατί με βλέπουν στο δρόμο και με θυμούνται και καμιά φορά μου χαμογελούν. Όπως σήμερα στη στάση οι κοπέλες που αναρωτιόντουσαν που με ξέρουν. Στάθηκαν δίπλα μου διακριτικά, μου έδειξαν τα πέδιλά τους και μου χαμογέλασαν.Και έπειτα μου συστήθηκαν γεμάτες χαρά. Αυτές τις στιγμές τις αγαπώ γιατί περιγράφουν αυτό που πίστευα από την αρχή πως είναι ο ρόλος μιας πωλήτριας παπουτσιών. Τίποτα περισσότερο πέρα από το να εκπληρώνει τις επιθυμίες του εκάτοστε καταναλωτή, να επιδρά στην ψυχολογία του και να μένει αναλοίωτη στη μνήμη του δημιουργώντας μια σχέση εμπιστοσύνης.

Όσο για μένα και το παρόν μπλογκ, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε και σε κρατάμε συντροφιά. Πρώτον γιατί οι ιστορίες που αποκόμμισα αρκούν για να συνεχίζω να μιλάω ασταμάτητα για τα 2 επόμενα χρόνια. Και δεύτερον γιατί θα ξαναγίνω happy feet. Ίσως όχι σε κατάστημα γυναικείων υποδημάτων, αλλά τι πειράζει;  Σ' αρέσουν τα αθλητικά, έτσι δεν είναι;

Αν πρέπει να συγκρατήσεις κάτι από αυτό το post, κράτα αυτό : Καμιά φορά χρειάζεται να φύγεις από εκεί που βρίσκεσαι, (να περιπλανηθείς σε μέρη που μπορεί να μην αξίζουν) για να βρεθείς (και να βρεις) αυτό που πραγματικά αξίζεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου