Σάββατο, 17 Αυγούστου 2013

Την τσάντα σου και τα μάτια σου.


Από τη στιγμή που θα βγεις από το σπίτι μέχρι τη στιγμή που θα επιστρέψεις η μανούλα φωνάζει «Να προσέχεις». Ένα «να προσέχεις» που αν την αφήσεις να εκφράσει τις σκέψεις τις, ο μονόλογος της φοβισμένης μάνας δεν θα τελειώσει ποτέ.
Γιατί πρέπει να προσέχεις τους κακούς ανθρώπους, τα αυτοκίνητα που τρέχουν σαν τρελά, τις λακούβες, τους μεθυσμένους, να μη σου ρίξουν τίποτα στο ποτό σου και φυσικά την τσάντα σου!

Σήμερα όπως κατάλαβες φίλη, ο καημός είναι η αδικοχαμένη τσάντα. Μια τσάντα που μπορεί να μην ήταν  δική μου, αλλά ανατρίχιασα το ίδιο σχεδόν με την κάτοχό της.
Ως πωλήτρια και ως happy feet πάντα έλεγα και λέω  - γίνομαι φορτική πολλές φορές – να προσέχεις την τσάντα σου.

Μέχρι χτες πίστευα ότι με άκουγες και νόμιζα πως οι τσάντες και τα πορτοφόλια που εξαφανίζονται από μεγάλα καταστήματα είναι γιατί οι επιτήδειοι έχουν γνώσεις ζογκλέρ.

Ήρθε λοιπόν η σειρά μου να προσγειωθώ απότομα στην πραγματικότητα και να δω πως είναι να χάνει κάποιος την τσάντα του, το μισθό του και συνάμα τη γη κάτω από τα πόδια του, μπροστά μου.

Πέμπτη ώρα 13και 20 λίγο πριν βγω για διάλειμμα, εξυπηρέτησα μια γλυκύτατη κοπέλα που είχε έρθει μαζί με τη μητέρα της για σανδάλια. Βλέποντας τις χαμηλές τιμές μαμά και κόρη ξεχύθηκαν στο να δοκιμάζουν διάφορα σχέδια, ενώ εγώ πηγαινοερχόμουν από τη μια στην άλλη για να τους φέρνω τα νούμερα και τα σχέδια που μου ζητούσαν.
Όταν κατέληξαν σε 2 ζευγάρια και μου τα έδωσαν για να τα αφήσω στο ταμείο, η κοπέλα αντιλήφθηκε πως η τσάντα της είχε κάνει φτερά.

Ακολούθησαν απελπισμένα τηλέφωνα σ’ ένα κινητό που ποτέ δεν απάντησε και το παραλήρημα που δημιουργεί η απώλεια.  Γιατί φυσικά δεν μπορούσε να το πιστέψει. Γιατί κάποια πράγματα όσο άσχημα κι αν είναι ποτέ δεν φαντάζουν το ίδιο τραγικά αν δε συμβούν σε μας ή σε κάποιον κοντά μας.


Γι’ αυτό το μόνο που μπορώ να κάνω έπειτα από τις συζητήσεις με γνωστούς, και έχοντας πλήρη ενημέρωση για τα κρούσματα των τελευταίων μηνών είναι απλά να σου επισημάνω τι πρέπει να προσέχεις!

1)     Αν μπεις σε κατάστημα υποδημάτων και καθίσεις στο σκαμπό για να δοκιμάσεις κάποιο προϊόν, μην ακουμπήσεις την τσάντα στο πάτωμα, αλλά ούτε δίπλα σου. Προτίμησε να την κρατάς στην αγκαλιά σου ώστε να την ελέγχεις ή καλύτερα δώστη σε μια φίλη να την προσέχει όσο δοκιμάζεις.

2)     Στο δοκιμαστήριο: Mην αφήσεις την τσάντα σου στο πάτωμα. Καλύτερα να την κρεμάσεις στην κρεμάστρα ή να τη δώσεις εναλλακτικά στη φίλη σου που σε περιμένει εκτός δοκιμαστηρίου.

3)     Στην ουρά για το ταμείο : Μη βγάλεις το πορτοφόλι σου μέχρι να ρθει η σειρά σου για να πληρώσεις. Βεβαιώσου ότι έχεις κλείσει το φερμουάρ από την τσάντα σου.

4)     Μπροστά στο ταμείο: Αφού πληρώσεις και πάρεις τα ρέστα, βεβαιώσου ότι έχεις κλείσει το πορτοφόλι σου και την  τσάντα σου πρωτού απομακρυνθείς από το κατάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου